Sunday, October 21, 2007

Много добро представяне на кросовете в Дряново и Луковит след болестта!!!:)....

На 18.10.2007г. заедно със СветославПанов и Андрей Сафанов тръгнахме за Горна Оряховица ,където трябваше да преспим един ден и да отпътуваме към Дряново , за да вземем участие в традиционния крос “Колю Фичето”. Отпътувахме с влака , който пристигаше в Дряново в 9 часа .За да отбием времето и студа влязохме в най – голямото кафене в града , а то неслучайно беше пункта на Еврофутбол в града .

Около 10 часа се настанихме на пейки до самото трасе , което се намираше в центъра на града (където е била видимата на парковата купа в Дряново).Загрях долу – горе добре , но мисля , че можеше и по – добре да направя тази много важна част от състезанието. Разстоянието, което трябваше да премина беше с дължина 2000м. (5 обиколки).Тръгнах добре като до трета обиколка бях плътно зад Пламен Иванов , но после закономерно ми направи разлика и така останах втори на 7 секунди зад него и с време 6 : 37 , трети остана Антон Манов с 6 : 43. След това разпускахме по трасето и наблюдавахме бягането на старша възраст , където участие взеха Светослав Панов , ИванСираков и Андрей Сафанов .Заслужено Панов спечели, зад него остана Иван Сираков , а трети завърши Андрей.След това се разходихме из панаира , който беше организиран по случай празника на града и се насочихме към гарата.


На следващия ден се проведе и традиционния крос в Луковит , където трасето беше много по-класно от това в Дряново. Сутринта трябваше да тръгнем с влака , който тръгваше от Горна Оряховица в 5 часа , а за да го хванем трябваше да станем в 4:00 , което беше много трудно…:(. Поспахме хубаво в него и в 8 часа бяхме в Червен бряг , където трябваше да чакаме повече от един час автобуса за Луковит , където пристигнахме в 9:30 . Настанихме се около трасето (с дължина 1000м.) , което за първи път ми предстоеше да пробягам .Времето беше студено, но това не попречи много на бяганията .Моят старт беше в 11:15 . Загрях добре, защото знаех, че трасето е много трудно . Първия километър бяхме в група и го минахме много бавно – за 3’45” .След първата обиколка Пламен Иванов се откъсна , а след втората аз и Димитър Тасев направихме същото .Чувствах голяма умора в краката и никаква сила . Когато дойде момента за финален спринт аз дори не тръгнах за атака - усещах , че нямам сили…..:(. Така завърших трети с време 10:50 .В старша възраст първи стана отново Светослав Панов, а страхотно бягане направи Иван Сираков който зае второто място с 10 07 на същото трасе (с много повече конкуренция от Дряново). Трети остана Петър Пеев от Карнобат. След това вечерта не се чувствах добре и хванах лека настинка. Днес съм малко по–добре - надявам се да не е нищо сериозно .






No comments: