Thursday, November 26, 2009

Купа "Пирин" , Есенен студентски крос 2009





























През събота и неделя участвах в два старта един по ориентиране и един по лека атлетика.Този по ориентиране беше купа „Пирин” , която се проведе в парк „Бачиново” , а състезанието по лека атлетика беше и първият ми студенски крос , който се проведе в близост до базата на Академик варна.


Купа “Пирин”

За мен купа пирин беше едно много добре организирано състезание от някои гледни точки(старт,финал,коментатор) и не толкова добро от други(изобразяване на действителността).

Това състезание беше като тренировка преди студенският крос който беше на другия ден(500км по – далеко). Направих лека загрявка и стартирах. Още за втора сгреших , минах покрай водна шахта , която не е дадена на картата , а до самата точка имаше син Х , но това е било 50 метра по- рано.След това направих и още грешки и завърших на 6 та позиция в мъжката група . Първи стана Петър Доганов J.

Есенен студентски крос 2009 .

Заедно с Димитър Димитров , Кръстин Кръстев и Димитър Русев щяхме да представим отбора на УАСГ в този традиционен старт. В 1 : 00 в самият ден на старта бяхме пристигнали в района на състезанието , а именно базата на „Академик” Варна. Конкуренцията беше много силна всички силни бегачи и ориентировачи бяха на старта на 1950 метровото трасе в базата познато като (двойката) , но имаше някои малки изменения.Трябваше да изминем 3 обиколки. Тръгнахме с добро темпо , но в началото бяхме извън първите 25 , но след 500-600 метра задминахме много от участниците и заедно с Херо и Кръстин бяхме в челната 15 – ка . Постепенно задминахме още състезатели и заехме съответно 10 – 8 – 7 място и така взехме и второто място в отборното класиране. 1 ви остана Сава Тодоров , а от ориентировачите се представи най – добре Ивайло Каменаров, който зае призовата 3 та позиция.

No comments: